Hoe werkt Kaizen Yoga?

Bij Kaizen Gym hebben we twee opties voor de verschillende vormen van yoga: Personal Yoga of Small Group Yoga.

 • Bij Personal Yoga worden de lessen aangepast naar jouw behoeftes waardoor je zowel fysiek als mentaal het maximale uit een les haalt.
 • Bij Small Group Yoga werk je in een groep van maximaal 6 personen en is de opbouw van de les geschikt voor alle deelnemers. Alle individuen doen op hun eigen niveau mee.
 • Al onze vormen van yoga zijn toegankelijk voor iedereen, alle niveaus zijn welkom. Om mee te doen aan de lessen hoef je geen yoga ervaring te hebben of lenig te zijn. 
   

Lesrooster

 • Maandag 20:00-21:15 (Yin Yoga)
 • Dinsdag 18:30-19:30 (Hatha Yoga)
 • Dinsdag 19:45-20:45 (Stretch & Release)
 • Woensdag 9:00-10:00 (Vinyasa Flow)
 • Woensdag 18:45-19:45 (Hatha Yoga)
 • Zaterdag 9:00-10:00 (Hatha Yoga)
   

Vinyasa Flow

Vinyasa Flow yoga is een vloeiende en dynamische vorm van yoga waarbij verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de ademhaling. Door te focussen op de ademhaling en beweging brengt deze vorm van yoga jou in het nu. 

Vinyasa Flow yoga is zeer geschikt als je mentale onrust ervaart, zoals piekeren en gebrek aan zelfvertrouwen. De Vinyasa Flow helpt om ‘uit jouw hoofd en in jouw lijf’ te komen. Dit komt doordat de intense en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie zorgt voor een stevig fundament, creëert een rustige basis en vergroot daarmee ook het zelfvertrouwen.

De nadruk van deze les ligt op de fysieke inspanning, innerlijke kracht wordt gestimuleerd en ook wordt de concentratie en het uithoudingsvermogen gestimuleerd. Vinyasa Flow yoga is perfect voor mensen die een fysieke uitdaging zoeken en via deze methode innerlijke rust willen opzoeken. 

Hatha & Yin Yoga

De Hatha & Yin yogalessen bestaan uit rustige Hatha- (asana’s) en Yin Yoga houdingen. De houdingen zijn erop gericht om langzaam in een diepe ontspanning te komen, waarbij voelen en leren luisteren naar jouw lichaamsbehoeftes centraal staan. Door rustig in de houdingen te gaan kan jij je volledig overgeven aan jouw innerlijke kracht en verbinden met de stilte in jezelf.

Naast de lichaamshoudingen maken we gebruik van ademhalingstechnieken (pranayama) en het bewust worden van de chakra’s (energiecentra). Tijdens de lessen is veel aandacht en persoonlijke begeleiding om mensen de stilte te laten ervaren in zichzelf. Wij helpen met het omarmen van emoties en gevoelens die op dat moment aanwezig zijn.  Er ontstaat zachtheid in het lichaam waardoor de energie weer gaat stromen. 

Gratis kennismaken met Yoga bij Kaizen Gym?

Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking!

Kaizen Gym in Aalsmeer is dé plek voor personal training, voedings- & lifestyle advies. Bij Kaizen Gym ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten behalen. Alle nieuwe leden starten met een Gratis Intake.

 • Nieuw: Kaizen Gym Training Camps

  Onze Kaizen Projects zijn ontwikkeld om in 10 weken maximaal resultaat te boeken.

  LEES MEER

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.